Ma egy egyszerű, gyors és szuperfinom receptet hoztunk el nektek!
Ez a desszert nem hazudtolja meg a nevét. Gyakorlatilag egy tepsibe szórjuk a hozzávalókat, leöntjük a folyékony résszel, és mehet is a sütőbe!
Hozzávalók a "tésztához":
- 250 gramm zabpehelyliszt (cserélhető)
- 150 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- Egy adag (30 gramm) fehérjepor ízlés szerint
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 gramm félzsíros túró (azért nem zsírszegény, hogy ne száradjon ki)
- 50 gramm eritrit
- Vanília őrlemény ízlés szerint (kihagyható)
- Gyümölcs ízlés szerint (mi készítettük már friss eperrel, fagyasztott erdei gyümölccsel, fagyasztott málnával is, a képen épp friss cseresznyével)
A folyékony részhez:
- Fél liter tej (bármilyen jó, laktózmentes, növényi, stb.)
- 4 egész tojás
- 50 gramm teavaj (cserélhető másra, például KOKO margarinra vagy kókuszzsírra, utóbbi esetben kevesebb is elég)
Egy tálban keverd össze a száraz, egy másik tálban a folyékony hozzávalókat. A tepsit kenjük ki teavajjal vagy más választott zsiradékkal. Szórjuk bele a lisztes keverékünk felét. Erre szórjuk rá az áttört, édesítővel és vaníliával kikevert túrót. A harmadik rétegként ezután jöhet a gyümölcs, majd szórjuk rá egyenletesen a maradék lisztes keveréket úgy, hogy mindenhol bevonja a gyümölcsöt. Ezután egy kanállal egyenletesen oszlassuk el rajta a folyékony részt,villával segíthetünk hogy az aljáig eljusson. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 45 perc alatt készül el. Ha úgy látod hogy a tészta folyékony maradt, bátran süsd tovább!