Az ősszel beköszöntött a sütőtök-szezon! Ez a tökféle sós és édes ételekben egyaránt megállja a helyét, mi ezúttal egy édes receptet hoztunk nektek!
Sütőtökös amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm vaníliás fehérjepor (de passzol a Scitec sütőtökös pite ízű fehérjepora is)
- 2 nagyobb tojás
- 150 gramm megsütött tök
- 2 dl növényi tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Fahéj, gyömbér, szegfűszeg, édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A már megsütött, kihűlt tököt összepürésítjük a folyékony hozzávalókkal. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tökös keverékhez adjuk. Sűrű masszát kell kapnod, amit kókuszolajon amerikai palacsintaként tudsz kisütni. Ha a diétád engedi, egy kis rácsurgatott mézzel tovább fokozhatod az élményt!
Sütőtökös proteinbonbon
Hozzávalók:
- 170 gramm sült tök
- 30 gramm kókuszliszt
- 2 evőkanál kókuszkrém (pl. Cocomas)
- 0,5 deci kókusztej
- 1 teáskanál mogyoróvaj
- 10 gramm kókuszolaj
- 1 adag vaníliás fehérjepor
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
Villával pépesítsd a megsült tököt. Add hozzá először a nedves majd a száraz hozzávalókat, dolgozd össze a masszát és formálj belőle golyókat. Tedd őket fél órára a hűtőbe! Ha megdermedtek, ízlés szerint kókuszreszelékbe, cukormentes kekszmorzsába vagy olvasztott étcsokoládéba is forgathatod.
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
- 70 gramm zabpehelyliszt
- 20 gramm kókuszliszt
- 30 gramm vaníliás protein
- 250 gramm sült tök
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- Kevés víz (1-2 evőkanál)
- Ízlés szerint natúr kakaópor, fahéj, diódarabok
Elkészítés:
Villával pépesítsd a sütőtököt, majd keverd hozzá a nedves hozzávalókat. Egy külön tálban keverd össze a száraz hozzávalókat is, majd add a masszához. Kanalazd a tésztát szilikonos formákba, vagy kibélelt muffi sütőformába. Elég háromnegyedig töltened őket, nagyra nőnek! 170 fokos előmelegített sütőben, sütőtől függően 15-30 perc alatt sülnek meg. Tűpróbával meggyőződhetsz róla, elkészültek-e a sütemények!