Előnyük, hogy pontosan tudod miből készült! Nem tartalmaznak tartósítószereket, rejtett cukrokat, és gazdaságosabbak is.
Az alábbi receptekből 3-4 darabot tudsz készíteni:
1. Az egyszerű vaníliás
Hozzávalók:
- 60 gr vaníliás fehérjepor
- 30 gr kókuszliszt
- 30 gr kókuszreszelék
- Növényi tej
Elkészítés:
Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd adagold óvatosan a növényi tejet. Tedd ezt mindaddig, amíg könnyen gyúrható, formázható állagot érsz el! Ellenőrizd száraz kézzel, mert elég ragacsos a massza.
2. A csokis haladó
Hozzávalók:
- 70 g csokis fehérjepor
- 40 g mogyoróvaj
- 15 g kókuszreszelék
- 45 g kókuszliszt
- Víz
Elkészítés:
Keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá a mogyoróvajat, majd óvatosan adagold a vizet a kívánt állat eléréséig úgy, mint az első receptben a tejet.
3. Zabpelyhes-kazeines
Hozzávalók:
- 60 g 100% Casein Complex
- 80 g zabpehely
- 2,5 evőkanál mogyoróvaj
- Növényi tej
Elkészítés:
Ugyanúgy, ahogyan az előzőeket. :)
Formázás, máz:
Az elkészült masszákat lapítsd egy sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe vagy tálba, majd rakd be a fagyasztóba körülbelül húsz percre! Ha letelt az idő a papírral együtt ki tudod emelni a megdermedt masszát, majd felszeletelni kedved szerint.
Ha csokibevontot is szeretnél rá, csorgass rá vagy kend be gőz felett megolvasztott cukormentes csokival.
Ha házilag készítenéd a csokit, olvasztott kókuszolajból, zsírszegény kakaóporból és poreritritből is elkészítheted!
+ Tipp:
Bátran cseréld ki, variáld a receptekben található fehérjeporok ízét!
Ha nem fogyasztod őket azonnal, tárold hűtőben - több napig eláll!