Kitartóan perzsel a kánikula, ilyen melegben pedig kevesen kívánjuk a nehéz ételeket. És a forró leveseket.
Mai receptünk ugyan nem fér bele egy szigorú diétába, de hozzáadott cukrot nem tartalmaz, proteinnel "dúsított", és szuper hűsítő ezeken az olvasztó napokon.
Hozzávalók:
A receptben nem minden gyümölcs szezonális, így ha nincs kedved fagyasztott termékkel dolgozni, bátran helyettesítheted például barackkal, szilvával, szederrel!
- 160 gramm alma meghámozva, kockzáva
- 5-6 szem málna
- 5-6 szem áfonya
- 1-2 karika citrom
- 1 liter víz
- 30 gramm fehérjepor (ajánljuk a recepthez a 100% Scitec Whey Protein Professional vaníliát, vagy vanília-erdeigyümölcsöt)
- 25 gramm kókusztejszín
- tört fahéj, vagy fahéjrúd
- egész szegfűszeg, 5 darab
- eritrit
Elkészítés:
A gyümölcsöket fazékba teszed, felöndöt a vízzel. Hozzáadod a fűszereket és az édesítőt, majd ha felforrt, 6-10 percig főzöd. A főzéási idő a gyümölcsök méretétől függ, azért kompótot ne készíts belőlük!
Közben egy kisebb tálban kikevered a fehérjeport a kókusztejszínnel. Ebbe mersz bele egy merőkanálnyit a forró léből, majd csomómentesre kikevered. Ha kész félrehúzod a levest, és folyamatosan kevergetve hozzáöntöd a fehérjeporos keveréket.
Ezután visszateszed főni, a forrástól számított 2-3 percig. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe néhány órára.