Hibátlan reggeli lehet, sőt finom is, ha megfelelően készítjük el.
A zabpehely fogyasztása kiváló egészségügyi hatásai miatt remek választás. Rendkívül tápláló, energiát adó gabona.
Tartalmaz B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, rostot bőségesen, valamint vasat, foszfort és kalciumot is.
Jótékony hatással van az emésztésre, alacsony glikémiás indexének és magas rosttartalmának hála a zabkása segíti a fogyást.
Hibátlan reggeli lehet, sőt finom is, ha megfelelően készítjük el.
Mikróban:
Öntsd a zabpelyhet (apró szemű zabpehellyel könnyebb a "kásás" állagot elérni) egy tálba, és engedd fel annyi vízzel és/vagy növényi tejjel, növényi tejjel, amennyi ellepi, majd mikrózd 1,5-2 percig.
Forró vízzel:
Mikró helyett öntsd nyakon a zabpelyhet forrásban lévő vízzel vagy növényi tejjel, és hagyd állni néhány percig.
"Gríz":
A tejbegríz-állagú zabkása titka az, ha ledarált zabpehelyből vagy zabpehelylisztből készíted a kását.
Ez az alapunk. Súlyzós edzések mellé a proteines zabkása a legjobb választás: keverd bele a fehérjeport a zabkásába, a kívánt állag eléréséig hígíthatod még pici vízzel, növényi tejjel. Fontos a jó minőségű fehérjepor, a Scitec valamennyi terméke kiváló erre a célra. Ne válassz túl szélsőséges ízvilágot: egy finom csokis, sütemény vagy vanília ízű fehérjeporral nem nyúlhatsz mellé!
A zabkásádat bővítheted magvannal és gyümölcsökkel, ha belefér a diétádba! Feldobhatod fahéjjal, vaníliakivonattal, és ízlés szerint édesítőt is tehetsz bele.
Tipp: érdemes kísérletezned a hőfokával és az állagával. Van aki forrón, van aki langyosan szeredi, sőt: ha előző este elkészíted, és hagyod állni egy éjszakát, még finomabb lehet! Ugyanez igaz az állagára is, egyesek egészen folyósan, mások "betonkeményen" szeretik igazán.