Egyre felkapottabb, egyre divatosabb különféle "pulled", azaz tépett húsokat fogyasztani. Egyszerű de nagyszerű étel, ami némi időbefektetésen kívül nem igényel különösebb tudást.
Ugyan leggyakrabban valamilyen pékáruba, például hamburgerbe vagy két szelet kenyér közé kerül, rizzsel és zöldségekkel fogyasztva is isteni finom. Ahogy a disznós eredeti, ez is simán elkészíthető előző nap, akár nagy mennyiségben is, és napokig lehet enni különféle összeállításban.
Elhoztunk most nektek két receptet, egy egyszerűbbet és egy bonyolultabbat a kísérletezni vágyóknak!
1. Recept:
Hozzávalók:
- 4 darab csirkemell
- 100 gramm sűrített paradicsom
- 2 evőkanál méz (használhatsz helyette édesítőszert)
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál füstölt paprika
- ízlés szerint só
- 2 deciliter fehér bor
- 1 deciliter húsleves/víz
Elkészítés:
- 800 g csirkemell filé
- 500 g passzírozott paradicsom
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 kis fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika (füstölt)
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustar
- 1 evőkanál Worcester szósz
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk. A paradicsompürét egy akkora tepsibe öntjü, hogy a csirkemell filé kényelmesen elférjen. A hagymákat megpucoljuk, apróra összevágjuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalóval a paradicsompüréhez. A húsokat egészben beletesszük a szószba, jól beleforgatjuk. Alufóliával letakarjuk és minimum 3 órán át sütjük nagyon alacsony, 150-180 közötti hőfokon a sütőben. Ha megsült kivesszük a sütőből, de az alufóliát még nem vesszük le legalább 10-20 percig. Majd a húsokat kiemeljük a szószból, egy edénybe vagy tányéron két villa segítségével széthúzzuk szálaira. Nagyon omlós a hús, könnyen szétesik. A tepsiben maradt szószt forraljuk még pár percig magas lángon. Majd öntsük rá egy részét vagy akar az egészet a széttépkedett csirkére.
Tipp: a recept csirkecombbal is működik, úgy is isteni finom!